Ons machinepark

Constante kwaliteit

Wij zetten de standaard voor kwaliteit en precisie. Hoewel onze werkplaats zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd, krijgt elk product de persoonlijke aandacht van vakmensen en gaat er niets de deur uit zonder een strenge eindcontrole.

Afkorten en schaven

Het proces start bij de automatische afkortmachine die op efficiënte wijze honderden meters hout afkort. Vervolgens gaat het hout in één vloeiende beweging door een vierzijdige schaafbank voor een perfect glad resultaat. Hiermee ligt de perfecte basis voor een kwalitatief eindproduct.

Windowmaster

In de volgende fase krijgt elke houten onderdeel de specifiek gekozen profilering. Onze windowmaster is een volledig geautomatiseerd bewerkingscentrum die alle benodigde bewerkingen uiterst nauwkeurig uitvoert, waardoor het onderdeel kant-en-klaar uit de machine komt voor verdere verwerking en exact volgens de juiste profilering.

Opsluiten en lijmen

We transformeren losse balken tot een solide eenheid door ze samen te drukken en verlijmen met drevels. Onze gluemaster combineert precisie met kracht door de exacte hoeveelheid lijm aan te brengen voor een uiterst sterke verbinding. Dat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit!

CNC

Niet elk product ziet onze CNC-machine. Op deze machine worden onze garage- en buitendeuren voorzien van V-groeven of een persoonlijk ontwerp. De CNC-techniek biedt ook mogelijkheden voor de productie van lichtstraten of getoogd werk.

Spuiten

In onze volautomatische spuitstraat zorgt de geavanceerde spuitrobot Cefla iGiotto voor een foutloze afwerking van zowel grond- als aflaklagen. Dankzij het efficiënte systeem met automatische kleurenwissel en een geïntegreerd 3D droogsysteem, worden meerdere verflagen nauwkeurig en met weinig verlies aangebracht.

Afmonteren en eindcontrole

In de afmontage worden essentiële onderdelen zoals draai-kiepbeslag, deurbeslag en driepuntsluitingen geïnstalleerd. Ook onderdorpels worden geplaatst en ramen en deuren worden zorgvuldig in de kozijnen afgehangen.

Elk product ondergaat een grondige eindcontrole. De focus ligt op de correcte werking, functionaliteit en algehele afwerking. Hiermee verzekeren we dat alles perfect de fabriek verlaat.